فضل بن شاذان که از بزرگان اصحاب ائمه و از دانشمندان مشهور شیعه است، نقل مىکند که حضرت رضا علیه السلام سرقت را از گناهان کبیره شمرده است .
و در روایت اعمش آمده که حضرت صادق علیه السلام از قول نبى اکرم صلى الله علیه و آله نقل کرده است: زنا نمىکند کسى که به خدا و روز جزا ایمان داشته باشد و هم چنین دزدى نمىکند شخص دزد، در حالى که ایمان داشته باشد .
آرى! بنابراین روایت، زناکار و سارق، از ایمان به خدا و روز قیامت بهرهاى ندارند.
روایات و حرامخوارى
مسئله عذاب خوردن مال دزدى را باید در باب حرام خوارى جستجو کرد،اتفاقاً در این زمینه روایاتى وارد شده که انسان از خواندن آنها بر خود مىلرزد!!
1- رسول گرامى اسلام صلى الله علیه و آله مىفرماید:
«خداوند را در بیت المقدس ملکى است که هر شب ندا مىکند: هر کس حرام بخورد از او واجب و مستحبى پذیرفته نیست».
2- و نیز فرمود:
«کسى که جامهاى را به ده درهم بخرد و در آن ده درهم، درهمى از حرام باشد، مادامى که بر تن اوست، نمازش قبول نیست».
3- و نیز فرمود:
«هر کس از به دست آوردن مال از هر کجا و هر راهى پروا نداشته باشد، خداوند از درافکندن او در جهنم از هر راهى باشد پروا ندارد».
4- همچنین فرمود:
«هر گوشتى که بر بدن انسان از حرام بروید، آتش به آن سزاوارتر است».
5- و نیز حضرت فرمود:
«کسى که از راه گناه مال به دست آورد و با آن کمک به خویشاوند کند، یا صدقه داده و انفاق کند، خداوند همه را جمع کرده و با او به آتش جهنم افکند».
6- امام باقر علیه السلام مىگوید:
«پیامبر فرمود: ترسناکترین برنامهاى که بعد از خود بر امتم مىترسم سه چیز است: به دست آوردن مال از راه حرام، شهوترانى و ربا».
7- امام باقر علیه السلام فرمود:
«کسى که غیر از حلال مالى کسب کند، سپس حج برود وقتى تلبیه مىگوید خطاب مىرسد: لالَبَّیْکَ وَلا سَعْدَیْکَ، اما اگر از حلال باشد خداوند به او خوش آمد مىگوید».
8- امام پنجم مىفرماید:
«آثار مال حرام در نسل انسان آشکار مىگردد».
در روایاتى که آمده است:
«هیچ عبادتى از حرامخور قبول نمىشود، باز دقت کنید، آنگاه به روایاتى که عذاب بىنماز، روزه خوار، بىحج، و... مراجعه کنید ببینید وقتى عبادات حرامخور قبول نشود، مثل کسى است که اصلًا عبادت نکرده، و چنین کسى در قیامت به چه عذابهایى دچار خواهد شد!!».